Clubhouse?

Het zal vele van jullie niet onbekend in de oren klinken; Clubhouse is het nieuwe populaire platform op de iPhone. De laatste weken is Clubhouse enorm snel gegroeid als Social App in Nederland. Je kunt Clubhouse zien als een kruising tussen een VideoCall en Podcast, maar dan zonder video. Je voert als het ware live een gesprek met oneindig veel mensen.

Clubhouse is momenteel enkel beschikbaar op iPhone, maar ze werken hard aan het uitbreiden van de app en de verwachting is dat Android gebruikers deze app ook snel kunnen gebruiken. Daarnaast kun je enkel lid worden van het platform door uitgenodigd te worden door een vriend. Heb je nog geen uitnodiging dan kun je nog niet registreren.

Ben je eenmaal lid, dan kun jij ook direct 3 andere mensen uitnodigen uit jouw contactenlijst. Na het aanmelden zul je merken dat het een ander social platform is dan je bent gewend. Er is geen plaats voor teksten, foto’s, memes, video’s of blogs. Het is audio only.

ClubHouse_HallWay

Wat kun je met de app Clubhouse?

Je kunt op de app verschillende mensen volgen. Deze zullen zelf een zogenaamde ‘room / kamer’ starten en zijn dan de ‘host’ van die kamer. In de kamer zitten luisteraars die luisteren naar de ‘host’. De host kan dan een gesprek starten door andere mensen in de kamer aan te wijzen om samen met hem op ‘het podium’ te spreken. Maar het is ook mogelijk om je hand op te steken wanneer je mee wilt doen in het gesprek.

De tijdlijn van Clubhouse bestaat uit alle verschillende ‘rooms / kamers’ die zijn gestart door mensen die jij volgt. De titel van zo’n ‘room / kamer’ geeft het onderwerp aan waar over wordt gepraat.

Je kunt ook middels het vergrootglas op zoek gaan naar interessante rooms of mensen die jij wilt volgen op het platform. Daarnaast is er een agenda icoon die laat zien welke gesprekken er gepland staan in de toekomst. Mocht je hier iets interessants vinden dan kun je deze in je agenda plannen. Handig toch?

Wanneer je in een ‘room / kamer’ je hand op steekt en onderdeel bent geworden op ‘het podium’ is het aan te raden om jouw microfoon te ‘muten’ middels de knop onder in het scherm. Wanneer je aan het woord bent kun je deze weer ‘unmuten’ zodat iedereen in de ‘room / kamer’ jou kan horen.

De mensen die jou naar ‘het podium’ kunnen roepen zijn ‘De Moderators’. Dit zijn de mensen die de ‘room / kamer’ hebben gestart. Zij zijn te herkennen aan een groen icoontje voor hun naam. Zij hebben ook de bevoegdheid om mensen terug te plaatsen naar het publiek of uit te nodigen om omhoog te komen.

Als luisteraar kun je jouw vrienden ook uitnodigen door onderaan op een plusje te klikken.

ClubHouse_RaiseHand
ClubHouseProfile

Hoe start jij met Clubhouse?

Je begint met een profielfoto en een bio. Daarnaast is er de mogelijkheid om je Instagram te koppelen zodat mensen die op jouw profiel kijken direct door kunnen naar jouw Instagram pagina.

Om op te vallen met jouw profielfoto raad ik aan om een randje om jouw foto te plaatsen, of jezelf op een felle achtergrond kleur te plaatsen. Daarna is het aan te raden om jouw bio uitgebreid te benutten om jezelf voor te stellen. Het gebruik van emoji’s wordt gewaardeerd en zorgt dat jouw tekst makkelijker te lezen is.

Zelf zit ik op moment van schrijven ruim 2 weken op Clubhouse en vind het erg interessant om in ‘rooms / kamers’ aanwezig te zijn waarin tips over marketing worden gedeeld door experts. Niet alleen in Nederland, maar ook vanuit alle andere hoeken van de wereld is er veel informatie te verkrijgen.

Ben erg benieuw naar jouw bevindingen over de App clubhouse. Download hem via de Apple App Store.

Leave a Reply