Instagram heeft een update doorgevoerd in haar algoritme dat invloed heeft op Intstagram Reels. Instagram Reels is het antwoord op TikTok en is ruim een jaar geleden geïntroduceerd. Echter staat deze functie vol met ‘gerecycled’ materiaal vanuit de populaire app TikTok.

TikTok werd eerder verbannen in India en daarom zette de gebruikers hun TikTok’s op Instagram Reels. Dit is duidelijk te zien aan het watermerk van TikTok video’s wanneer deze worden gedeeld.

Instagram steekt hier nu een stokje voor om het algoritme aan te passen. Zij willen namelijk exclusieve content laten zien. Binnen Reels worden veel van dezelfde functionaliteiten geboden die TikTok ook bied. Met de update vanuit Instagram zullen ‘gerecyclede’ video’s vanuit andere platforms niet langer een ‘push’ of weergegeven worden binnen de Reels tijdlijn aldus Devi Narasimhan, woordvoerder van Instagram tegenover The Verge.

TikTok heeft een unieke app voor gebruikers om creatieve ‘story’ video’s te laten maken. Reels is ingebakken binnen de grotere app Instagram. Beide bieden mogelijkheid om aantrekkelijke content te creëren. 

Instagram is ook aan het testen met ‘verticale story weergave’. Deze nieuwe lay-out moet het makkelijker maken om reels en stories met elkaar te integreren als 1 overzicht en zal er voor moeten zorgen dat gebruikers van Instagram langer op het platform blijven.

Wat zijn jouw gedachtes over deze ontwikkeling? Een goede stap vanuit Instagram om content te niet te ‘recyclen’?

Leave a Reply